Skip to main content

Kontakt in pogosta vprašanja

SPLETNA PRODAJA SIMON HRIBAR S.P.

Velike Češnjice 20,
1296 Šentvid pri Stični

DŠ: 52065197

info@roboti.si
031 303 902  Kako deluje robotski sesalnik?

  Robotski sesalnik deluje avtonomno s pomočjo senzorjev, ki omogočajo, da zazna ovire in se izogiba predmetom, medtem ko sesa prah in umazanijo. Mnogi modeli omogočajo programiranje urnika čiščenja, nekateri pa se lahko upravljajo preko pametnega telefona.

  Ali robotski sesalnik očisti tudi vogale in robove prostora?

  Nekateri modeli so bolj uspešni pri čiščenju vogalov in robov kot drugi. Oblika in zasnova ščetk lahko vplivata na to, kako učinkovito čisti te težje dostopne dele prostora.

  Lahko robotski sesalnik preide čez preproge ali pragove?

  Večina robotskih sesalnikov lahko preide čez tanke preproge in nizke pragove. Vendar pa je njihova zmogljivost odvisna od modela in specifikacij. Visoke preproge ali pragovi lahko predstavljajo oviro za nekatere modele.

  Ali je mogoče robotske sesalnike programirati, da delujejo, ko nisem doma?

  Da, večina sodobnih robotskih sesalnikov omogoča nastavitev urnika ali daljinsko upravljanje preko aplikacije, kar omogoča avtomatizacijo čiščenja.

  Kako pogosto je treba prazniti posodo za umazanijo?

  Pogostost praznjenja posode za umazanijo je odvisna od velikosti posode in količine umazanije v vašem domu. Nekateri modeli lahko samodejno praznijo posodo v osnovno postajo.

  Ali lahko robotski sesalnik poškoduje tla ali pohištvo?

  Robotski sesalniki so običajno zasnovani tako, da ne poškodujejo tal ali pohištva. Gumirani odbijači in senzorji ovir pomagajo preprečiti trke.

  Ali robotski sesalnik deluje na vseh vrstah tal?

  Večina modelov deluje na trdih tleh, kot so les, ploščice, vinil, in na nizkotekstilnih preprogah. Za posebne zahteve, kot so visokotekstilne preproge, je morda potreben poseben model.

  Kako dolgo traja baterija robotskega sesalnika?

  Trajanje baterije se razlikuje glede na model in način uporabe, običajno pa traja od 60 do 120 minut.

  Ali lahko robotski sesalnik čisti tudi tekočine?

  Robotski sesalniki so načeloma zasnovani za suho čiščenje. Nekateri modeli imajo mokro čiščenje kot dodatno funkcijo, vendar to ni značilnost vseh robotskih sesalnikov.

  Ali lahko robotski sesalnik nadomesti tradicionalni sesalnik?

  Robotski sesalniki so odličen dodatek tradicionalnemu sesalniku, vendar običajno ne morejo popolnoma nadomestiti ročnega čiščenja, še posebej za težje dostopna mesta ali globlje čiščenje.

  Ali je robotski sesalnik primeren za lastnike hišnih ljubljenčkov?

  Da, nekateri modeli so posebej zasnovani za čiščenje dlak hišnih ljubljenčkov in lahko učinkovito odstranijo dlake s tal.

  Kako glasen je robotski sesalnik med delovanjem?

  Glasnost je odvisna od modela in lahko variira. Nekateri sodobni modeli so presenetljivo tihi, medtem ko so lahko starejši modeli glasnejši.

  Ali lahko robotski sesalnik očisti več nadstropij v hiši?

  Večina robotskih sesalnikov lahko očisti eno nadstropje naenkrat. Za čiščenje več nadstropij boste morda morali ročno premestiti enoto ali uporabiti več enot.

  Kako pogosto je treba zamenjati filtre in ščetke?

  Zamenjava filtrov in ščetk je odvisna od uporabe in modela. Proizvajalci običajno priporočajo redno vzdrževanje in zamenjavo teh delov vsakih nekaj mesecev. Dodajam pa, da vsi modeli bagotte imajo vgrajen senzor, ki v aplikaciji prikaže obrabo krtač, kar lahko olajša odločitev o zamenjavi.

  Kaj se zgodi, če robotski sesalnik naleti na stopnice?

  Večina sodobnih robotskih sesalnikov ima senzorje za zaznavanje stopnic, ki preprečujejo, da bi padli po njih.

  Ali lahko robotski sesalnik deluje v temi?

  Nekateri robotski sesalniki lahko delujejo v temi, vendar lahko pomanjkanje svetlobe vpliva na učinkovitost nekaterih senzorjev.

  Ali moram pred čiščenjem odstraniti vse predmete s tal?

  Priporočljivo je odstraniti majhne predmete, ki bi lahko zagozdili sesalnik, in preurediti pohištvo, da omogočite bolj učinkovito čiščenje.

  Lahko uporabljam robotski sesalnik na prostem?

  Robotski sesalniki so običajno zasnovani za notranjo uporabo. Uporaba na prostem lahko poškoduje enoto.

  Kako čistim in vzdržujem svoj robotski sesalnik?

  Čiščenje in vzdrževanje sta odvisna od modela. Navodila proizvajalca običajno vključujejo podrobne smernice za redno vzdrževanje.

  Ali je možno nadgraditi programsko opremo robotskega sesalnika?

  Nekateri sodobni modeli omogočajo nadgradnjo programske opreme, kar lahko prinese nove funkcije ali izboljša obstoječe.